Nowosielski - Schade

Schade

WERKWIJZE

De Eurogarant borging is een door de FOCWA speciaal voor autoschadeherstelbedrijven ontwikkeld kwaliteits borgings systeem wat erkend is door de Raad van Accreditatie. De Eurogarant borging houd in dat uw schadeherstelbedrijf werkt volgens precies omschreven procedures en werkprocessen en dat afspraken altijd worden vastgelegd. Bovendien vindt er bij overdracht van een procesgang een kwaliteitscontrole plaats. Dit alles om de garantie van minimaal 4 jaar te kunnen waarborgen.

Intake
De receptionist/schade manager neemt een aantal zaken met u door. Indien de auto nog rijdbaar is wordt een afspraak gemaakt om langs te komen voor een intake van de schade en tevens direct word er met u een afspraak gemaakt voor het in te plannen voor de reparatie zodat wij vooraf de reparatie de digitale schade afwikkeling met uw verzekeraar af kunnen wikkellen en vooraf de evtuele onderdelen kunnen bestellen zodat de gemiddelde doorloop snelheid voor de reparatie aan uw voertuig verkort word en u weer eerder in uw eigen voertuig kan rijden.
Als de auto niet meer rijdbaar is wordt indien gewenst mobiliteit voor u geregeld en tevens kunt u ook gebruik maken van onze SERIOUS ASSIST dienstverlening.

Expertise - Met behulp van een digitale camera nemen wij foto''s van uw voertuig inclusief de beschadigde delen. De schadegegevens/foto''s worden vastgelegd en ingelezen in ons centraal computernetwerk. De eerder door de receptionist/schademanager opgenomen gegevens worden nu samengevoegd met de gegevens en dan is het dossier compleet om in werking gezet te worden.

Als u daarna het voertuig aanwezig is voor reparatie verrichten wij de volgende werkzaam heden.

Nulmeting - Een meting die wordt ervoor zorgt dat alle electronische componenten van het voertuig worden veiliggesteld.

Demontage - De auto wordt door een monteur naar een van de de- en montagebruggen gereden. Hier worden de beschadigde of aanbouwdelen gedemonteerd.
Al naar gelang de aard van de reparatie gaat de auto naar de afdeling plaatwerk of naar de afdeling voorbewerking.

Richten / Plaatwerk - Als de schade zodanig is dat er vitale onderdelen ontzet zijn, gaat de auto op de richtbank, die de auto weer op de fabrieksspecificaties zet. Bij een afwijking wordt de auto met behulp van een hydraulisch pomp systeem gericht.
De plaatwerker beslist of de beschadigde delen nog aan de veiligheidseisen voldoen, Als de plaatwerker nu alle bestaande of nieuwe delen volgens maatvoering heeft ingelast,uitgedeukt en of gericht heeft word er na controle het voertuig aan de voorbewerking over gedragen.

Voorbewerking - In de voorbewerking wordt de herstelde auto voorbereid voor de spuitcabine. De kale plaat wordt eerst geschuurd, strak gemaakt en in een roestwerende en vullende primer gespoten volgens de fabriek gestelde eisen want de fabrieks garantie nemen wij uiteraard over zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken bij ons heeft u ook minimaal 4 jaar garantie en in principe geven wij een levens lange garantie op de door gerepareerde delen.
Na een tweede "schuurbeurt" wat bestaat uit het uitschuren van de grondlagen kan de auto ontvet en afgeplakt worden en is dezeklaar voor de spuitcabine waar de spuiter het voertuig zal gaan spuiten.

Spuiten - De auto gaat dan in de spuitcabine. De verf wordt op kleurcode van de auto gemaakt dit word vooraf digitaal gescaned. Er is nu een pasklare mengformule, zodat de spuiter na intoetsing van de gewenste hoeveelheid lak de kleur kan samenstellen tot een 100 % kleur resultaat.
Na het stoken in de spuitcabine zal het voertuig na 30 minuten weer klaar zijn waarna het voertuig over gedragen zal worden aan de montage afdeling.

Montage - Eerder gedemonteerde en nieuwe onderdelen of aanbouwdelen zoals koplampen, bumper etc. worden hier gemonteerd en afgesteld en tevens zal het voertuig uitgelezen worden met speciale uitlees apparatuur om eventuele fout code''s te restten in de computer indien deze aanwezig zijn.

Veiligheids/eindcontrole - De auto wordt met behulp van een checklist gecontroleerd op alle veiligheidseisen en zal hierna compleet van binnen en buiten gereinigd worden, hierna krijgt de auto een garantiecertificaat mee en kan deze weer afgeleverd worden aan client.

Professioneel en persoonlijk schadeherstel voor zowel particulieren als bedrijven. Bij Nowosielski BV bent u aan het goede adres voor schadeherstel aan o.a. auto's, scooters of moteren. Ook restyling, spot repair, kunststof reparatie, APK keuringen en ruitvervanging of -reparatie kunt u door ons laten uitvoeren.

 • Schadeherstel aan Scooters of motoren
 • Restyling
 • Spot repair Spuiten
 • Mobiliteitsgarantie
 • 24-uurs service
 • Serious assist
 • Kunststof Reparatie
 • Apk keuringen
 • Groot en klein technisch onderhoud
 • Airconditioning reparatie en controle
 • Ruitreparatie of vervanging
 • WA Verhaal service

Nowosielski BV
Schaverijstraat 71
3534 AS Utrecht
Tel: 030 2420839
Fax: 030 2444552
Email: nowosielski@planet.nl

Wij zijn geopend van:
Maandag t/m vrijdag
7:00 - 12:00
13:00 - 17:00

Contact - Routebeschrijving